U blogu danas, Microsoft čini još jedan pokušaj razjašnjenja minimalnih zahtjeva za Windows 11, koji su zbunili mnoge, posebno u pogledu generacije CPU-a koji će podržavati novi OS. Objava je jasna da Intel 6. generacije Skylake i raniji CPU, zajedno s ne-Zen AMD procesorima, neće udovoljavati “načelima oko sigurnosti i pouzdanosti te minimalnim sistemskim zahtjevima za Windows 11.” To se podudara s izvornom izjavom tvrtke da će za sustav Windows 11 biti potrebni Intel 8-ma generacija Coffee Lake ili Zen 2 CPU-ovi i noviji, ali ima nade za korisnike Intel 7-me generacije Kaby Lake i Zen 1 korisnika.

Tamo gdje stvari ponovno postaju zbunjujuće je vijest da za njegovu prvu Insider verziju sustava Windows 11, koja je danas dostupna, neće biti potrebni TPM 2.0 ili određeni CPU. Microsoft će koristiti podatke testera kako bi izvijestio o potencijalnim prilagodbama minimalnim zahtjevima. Microsoft će obratiti dodatnu pozornost korisnicima s procesorima Intel 7. generacije i AMD Zen 1 CPU kako bi provjerio postižu li performanse koje Microsoft traži kada je riječ o pouzdanosti i sigurnosti.

Čini se da ova vijest potvrđuje bojazan ljudi da Windows 11 neće podržavati starije procesore, od kojih neki još uvijek mogu pratiti nove modele na čistoj izvedbi. U postu na blogu Microsoft tvrdi da je razlog zbog kojeg Windows 11 neće raditi na tim procesorima održavanje visoke razine sigurnosti, stabilnosti i pouzdanosti.

Microsoft će također “privremeno ukloniti” aplikaciju za provjeru stanja računala, koja je dizajnirana da ljudima koji rade sa sustavom Windows 10 kažu hoće li moći ažurirati svoja računala na sustav Windows 11. Tvrtka kaže da aplikacija “nije u potpunosti spremna za dijeljenje razina detalja ili preciznosti ”koju su korisnici očekivali, ali se navodi da će aplikacija biti ponovno dostupna za pokretanje sustava Windows 11 na jesen (vjerojatno u listopadu).